KEMPS DE BIE / ATELIER LA MACHINE

DECONSTRUCTING SYSTEMS: A CAR / DECONSTRUCTING SYSTEMS: A CAR

Foto: ‘Mooie Wagens’

Mooie wagens: Bart Kemps

Video-installatie met slideshow gepresenteerd op een Iphone

Over een periode van tien dagen zullen Olivier Oosterbaan en Victor Engbers een Fiat Panda volledig ontmantelen. De auto is een metafoor voor de complexe en ondoorgrondelijke systemen om ons heen, en door deconstructie doen ze een poging deze uit te pluizen en begrijpen. Dit gaan ze doen in de Sluisdeurenloods bij de Mediamatic Biotoop, waar gasten en publiek worden uitgenodigd te helpen met sleutelen. Bart Kemps toont gedurende de de periode het werk ‘Mooie Wagens’.

15 juli – 24 juli 2016

Deconstructing Systems: A Car, Mediamatic Biotoop, Amsterdam

ENG:

Beautiful Cars: Bart Kemps

Video installation with slideshow presented on an Iphone

Artists Olivier Oosterbaan and Victor Engbers will completely take apart a Fiat Panda in 10 days. By deconstructing a car in a public space rather than in a garage, they want to trigger an open discussion about the possibilities of dissecting complex objects and systems. Revolving around the challenge of taking apart the car without any expertise in mechanics, there is a supporting program, ranging from film screenings to philosophical debates and talks with experts in taking things apart. During the period Bart Kemps shows the work ‘Beautiful Cars’.

July 15 – July 24 2016

Deconstructing Systems: A Car, Mediamatic Biotoop, Amsterdam