KEMPS DE BIE / ATELIER LA MACHINE

BE BOB A LULA / BE BOB A LULA

 

“ARE YOU IRRELEVANT – fully drugged at six in the morning on a parking lot in Germany…?”

Be Bob A Lula

Sterk visueel en als een reis gefilmd portret van een jonge ‘psychobilly’; dansend en dolend in de door alcohol en drugs doordrenkte nachten. Alhoewel als een subcultuur praktisch niet bestaand in Nederland vertrouwt de Nederlandse psycho in de weekenden op de grote Duitse psycho-gemeenschap en gaat los.

‘Bob A Lula’ is een intiem maar hard portret van hoofdpersonage Stuff als de grenzeloze psycho. Wandelend door verlaten parkeerplaatsen en zwetend in de mosh pits, blijkt dat zijn behoefte aan deze levensstijl vooral een keuze is. Een film over het elke dag hebben van de tijd van je leven, ongeacht wat de gevolgen kunnen zijn.

Op locatie in Duitsland, met muziek van psychobilly legende Demented Are Go. 

Regie: Marijke de Bie

Camera: Marijke de Bie, Ton van Zantvoort

Geluid: Ton van Zantvoort, Merlijn van Melsen

Montage: Marijke de Bie

digitaal, 25 minuten

2003

Prijzen:
Nominatie talent award Rene Coelhoprijs 2003, Montevideo Institute Amsterdam
Nominatie NPS Uur van de Wolf scenarioprijs 2003, Public Broadcaster NPS

ENG:

Be Bob A Lula

Surpassing the subculture doc realm this is not just a psychobilly tale: though as a scene practically non existent in the Netherlands, our native psychobilly culture is very much alive. Outnumbered on this side of the border, Dutch psycho’s thus rely on weekly quests to the vast German psycho community, nighttime wanderings, drug infused and desolate.

‘Be Bob A Lula’ is an intimate though harsh portrait of Stuff’s claim to infamy as the ultimate psycho. Wandering through abandoned parking lots and sweaty mosh pits, it becomes clear that his need for speed is above all a choice. A film by Marijke de Bie about deciding every day is about having the time of your life, no matter what the consequences may be.

Shot on location mainly in Germany, featuring music by psychobilly legend Demented Are Go.

Direction: Marijke de Bie

DOP: Marijke de Bie, Ton van Zantvoort

Sound: Ton of Zantvoort, Merlijn of Melsen

Edit: Marijke de Bie

Digital, 25 minutes

2003

Prices:
Nomination talent award Rene Coelho Award 2003, Montevideo Institute Amsterdam
Nomination NPS Hour of the Wolf Scenario Award 2003, Public Broadcaster NPS

set-fotocredit: onbekend / set photo credit: unknown

“Rene Bosma: “Be Bob A Lula – ARE YOU IRRELEVANT – fully drugged at six in the morning on a parking lot in Germany…?”

Uit: NOEST