KEMPS DE BIE / ATELIER LA MACHINE

DESIGNHUIS EINDHOVEN / DESIGNHOUSE EINDHOVEN

Lernert & Sander: ‘Elektrotechnique’ (2011) & ‘Color Correction’ (2009)

DEFINE/DIVINE/FILM/DESIGN!: Ward Janssen & Marijke de Bie 

Techniek en emotie raken elkaar in een mix van vrije expressie en digitale middelen. CICADA Studio toont in het Designhuis het beste van eigen bodem waarbij disciplines versmelten en design en film samen tot een nieuwe vorm komen. Er zijn werken te zien van Lernert & Sander, Bart Hess, Levi van Veluw, Bas Kosters & Marc Deurloo en Champagne Valentine. Deze kunstenaars zijn koplopers in hun vakgebied: gedreven, internationaal onder de aandacht en met een duidelijk eigen handschrift. DEFINE/DIVINE/FILM/DESIGN! toont de grote gebaren en de subtiele verschuivingen, meeslepende perfectie en grillig experiment: film als overdonderend design.

8 september – 9 oktober 2011 

Stadhuisplein 3 (beter bekend als Designhuis), Eindhoven

De expositie is samengesteld in samenwerking met Ward Janssen in opdracht van : Design Coorperation Brainport, Eindhoven

ENG:

DEFINE/DIVINE/FILM/DESIGN!: Ward Janssen & Marijke de Bie 

Technology and emotion blend in a mix of free expression and the digital age. CICADA Studio presents the best Dutch artists exploring the blend of film and design, working towards new visual standards. The featured artists are Lernert & Sander, Bart Hess, Levi van Veluw, Bas Kosters & Marc Deurloo and Champagne Valentine. All pioneers in their own right, these artists have risen to international acclaim with a clear signature style.

DEFINE/DIVINE/FILM/DESIGN! presents the larger than life and the preciously small, overwhelming perfection and gritty experimentation: film as design with a bang.

September 8 – October 9 2011 

Stadhuisplein 3 (also known as Designhuis), Eindhoven

Lernert & Sander: ‘CDEFGABC’ (2009)

Bart Hess: ‘Echo’ (2011)

Bart Hess: ‘Echo’ (2011)

Bas Kosters & Marc Deurloo ‘Morphing’ (2011)

Champagne Valentine: ‘Rainbow x Apocalypse’ (2011)

Levi van Veluw: ‘Origin of the Beginning’ (2011)