KEMPS DE BIE / ATELIER LA MACHINE

FILM + DESIGN 2011 / FILM + DESIGN 2011

lichtbakontwerp voor FILM + DESIGN: Thomas Dahm. fotocredit: Klaartje van Esch
22 oktober – 30 oktober 2011

FILM + DESIGN is een project in samenwerking met Dutch Design Week. Negen dagen film, documentaire en filmisch onderzoek aangaande het werk, het leven en de intentie van hedendaagse kunstenaar en/of ontwerper. 

Deelnemende filmmakers en kunstenaars:
Daniel Askill, Joep van Lieshout, Dutch DFA, Gestalten, Fontanel, Graphic Design Festival Breda, MOTI Museum, Mieke Gerritzen, Willem Kars, Dagan Cohen, Barbara de Wijn, Upload Cinema, Unite, Huge Conglomerate, Dutch Design Week, Fidato, Unit, Freudenthal Verhagen, NOWNESS, Nienke Korthof, Frank van Mourik, Thomas Dahm, Lady Aida, Inez & Vinoodh, Petrovsky & Ramone, Barnaby Roper, Studio Glithero, Victor Vroegindeweij, Frans Parthesius, Gebouw F, Tell No One, SHOWstudio, Collider, Stanislav Roudavski, Christopher Labrooy, Hillman Curtis, Charlotte Young, Champagne Valentine, Manja Otten, CakeX, Joseph Seirs, Sef Tedder, Studio Jo Meesters, Piet Hein Eek, Submarine, Lex Reitsma, Eleonora Sarasin, Leonardo Baraldi, Erik Roscam Abbing, Simone Dresens, Gereon Wetzel, Jannik Splidsboel, Frame publishers, Dogwoof, Cinemien, Kaspar Atrup Schroder, Beth Aala, House of Radon, Max Good, Nate Wollman

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van:
Mondriaan Stichting, bkkc, Prins Bernhard Cultuurfonds, Cultuurfonds Strijp-S, Fidato, NPN, NOWNESS, Capital D, Avro, Piet Hein Eek

Dutch Design Week, FILM+DESIGN 2011, Eindhoven


Foto’s: Klaartje van Esch

FILM+DESIGN FESTIVAL

FILM+DESIGN Festival
Het festival onderzoekt een nieuw artistiek werkveld en richt zich op het interdisciplinaire grensgebied tussen film en design. Met het ontsluiten van dit grensgebied wil het Film+Design festival onder andere het Nederlands design promoten onder een breed publiek. Daarnaast stimuleert het festival het debat en kennisdeling rond het interdisciplinaire veld tussen film en design. Hiertoe organiseert zij talkshows, artist talks en discussiemomenten.

Door Mieke Gerritzen , voorzitter Stichting FILM + DESIGN:

Ik ben betrokken bij FILM + DESIGN omdat dit onderwerp precies mijn fascinatie raakt die ik zoek in de kunst en cultuur. Categorieën in de kunsten zijn opgeheven; tegenstellingen lijken moeiteloos hand in hand te gaan: oorlog en mode, commercie en kunst, wetenschap en glamour. Door de internationale netwerken, globalisering, en nieuwe samenwerkingen lopen disciplines door elkaar heen. Een mooiere wereld bestaat er niet. FILM + DESIGN bevindt zich in een ‘tussengebied’ en dat is de meest ideale situatie: het tussengebied. Met het tussengebied wordt bedoeld dat het het gene dat wordt gepresenteerd zich begeeft tussen verschillende bestaande situaties. Of het nu design is tussen marketing en management, tussen politiek en vormgeving of tussen virtueel en fysiek of tussen het stilstaande beeld en de beweging; het is een spannend en dynamisch gebied, permanent onder constructie. In alle culturele disciplines rommelt het, maar film stijgt daar nog eens flink boven uit.

Het tussengebied bestaat echt. FILM + DESIGN is daar een prachtig voorbeeld van. Hier komt het design en de film letterlijk samen.

Uit: Voorwoord Inhoudelijk Verslag FILM+DESIGN 2012